Aanvraag verlof

Als het een eerste wapen betreft en dus ook de aanvraag tot het verkrijgen van een verlof, dient de aanvrager zijn wens te motiveren bij het bestuur van de vereniging op een bestuursvergadering. Dit kan echter pas 18 maanden na toetreding tot de vereniging (6 mnd. aspirant en 12 mnd .lid) De eerste 12 maanden als KNSA lid wordt er geschoten met klein kaliber. Na deze periode van 12 maanden kan de schutter ook met grotere kalibers schieten en uitproberen wat hem/haar het beste ligt. Dit kan echter alleen met een verenigingswapen. Het volledige lidmaatschap wat daarna van start gaat moet in het eerste jaar worden gebruikt om 18 competitie beurten te schieten met het wapen dat de voorkeur geniet. De scores van deze 18 beurten worden bijgehouden aan de balie. Na dat jaar als volledig lid èn de 18 competitiebeurten, kan de schutter een verzoek indienen* om een eigen wapen aan te mogen schaffen in de kalibergroep waar alle 18 beurten mee is geschoten.

 

Werkwijze Korpscheftaken

Telefoonnummer 088-1681170

Alle transacties dienen per pin te worden betaald

 

Aanvraag verlof:

U dient telefonisch een afspraak maken voor een intake gesprek bij de afdeling Korpscheftaken op telefoonnummer 088-1681170. Tijdens dit gesprek dient u onderstaande papieren te overleggen.

  • – 2 recente pasfoto’s
  • – Wm3 (getekend en gestempeld door schietvereniging)
  • – Optiebon/overdrachtsformulier
  • – Knsa licentie
  • – Lidmaatschap vereniging (indien aanwezig)
  • – Schietboekje
  • – Geldig legitimatiebewijs
  • – C4 inlichtingenformulier

Bijschrijven wapen

U kunt de Wm3 en optiebon/overdrachtsformulier inscannen en mailen naar vergunningen@noord-holland.politie.nl 

Zodra uw papieren gereed  zijn, krijgt u een afhaalbericht. U dient  tijdens het ophalen van de papieren de origineel getekende en gestempelde wm3 mee te nemen.

Indien u geen mogelijkheid heeft tot inscannen en mailen, kunt u de papieren sturen naar: 

Politie eenheid Noord-Holland
T.a.v Korpscheftaken Alkmaar
Postbus 57
2000 AB Haarlem

U krijgt een afhaalbericht  zodra uw papieren klaar zijn.

Afschrijven wapen

Voor het aanpassen van uw bijlage, in verband met het afschrijven van een wapen, kunt u  meteen bellen voor een afspraak. Tijdens deze afspraak neemt u de wm2 of de innamebon van de wapenhandel mee.

Verhuizing
Indien u gaat verhuizen dient  u per direct contact op te nemen.